Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

HANCOCK (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Πως ακριβώς θα ήταν ένας σούπερ ήρωας χωρίς καμία αίσθηση του χρέους του απέναντι στην κοινωνία και δίχως αυτοεκτίμηση και προσανατολισμό;

Στο παραπάνω ερώτημα απαντά η ιστορία του «Hancock» ενός ανθρώπου με υπερφυσικές ικανότητες αφενός τις οποίες αφετέρου χρησιμοποιεί καταφέρνοντας να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται ότι προσπαθεί να λύσει.

Η τυχαία και επεισοδιακή συνάντηση του με έναν ιδεαλιστή και καλόκαρδο «επικοινωνιολόγο» θα τον βάλει στον δρόμο της αναζήτησης του πραγματικού του εαυτού, της αληθινής του φύσης και του χρέους του απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η ταινία του Peter Berg είναι αρκετά ιδιότροπη και ξεφεύγει σε μεγάλο βαθμό από τα τετριμμένα χαρακτηριστικά των «σουπερηρωϊκών ταινιών».

Ο ήρωας που κτίζει ο Will Smith παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως αδιαφορία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, τσαπατσουλιά, επιπολαιότητα και ανωριμότητα που τον καθιστούν γοητευτικό ως μια απροστάτευτη «αντιηρωική» μορφή που είναι.

Ωστόσο, η ταινία είναι αρκετά προβλέψιμη στο σύνολό της, η σκηνοθεσία μοιάζει αρκετά βιαστική, και λείπουν εκείνες οι ποσότητες συναισθηματικής έντασης που θα τις έδιναν κάποιο βάθος και θα την έκαναν αξιοσημείωτη.

Μαζί με την απελευθέρωση άγνωστων δυνάμεων η προσέγγιση του βαθύτερου πυρήνα μας, μας επιφυλάσσει συχνά και τις συνέπειες μιας αρκετά επώδυνης αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου