Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL

Η πολύ αναμενόμενη επιστροφή του αγαπημένου μας χαρακτήρα “Indiana Jones” τον οποίο ενσαρκώνει ο Χάρισον Φορντ για 4η φορά στη μεγάλη οθόνη, κατάφερε να μας κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε μιας ακόμα απίστευτης περιπέτειάς του.

Αυτή τη φορά, ο ανήσυχος αρχαιολόγος, καταπιάνεται με ένα ζήτημα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των Σοβιετικών, καθώς βρισκόμαστε στη δεκαετία του 50, όπου ο ψυχρός πόλεμος καλά κρατεί και στην Αμερική εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα το ρεύμα του αντι-κομμουνισμού και η καλλιέργεια του φόβου για κάθε αντικομφορμιστική τοποθέτηση.

Χωρίς να το επιδιώκει ο «Indy» πέφτει θύμα του κλίματος που τον φέρνει προσωρινά στο περιθώριο της ακαδημαϊκής ζωής κι από εκεί, σχεδόν απροειδοποίητα, στο επίκεντρο της αναζήτησης ενός μυστηριώδους Κρυστάλλινου Κρανίου που υποτίθεται ότι διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις ικανές να χαρίσουν παντοδυναμία σ αυτόν που θα τις αποκτήσει.

Βλέπουμε μια περιπέτεια στην παραδοσιακή φόρμα των «Indiana Jones», με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις και κλισαρισμένες κορυφώσεις του συναισθήματος που αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα για ενδεχόμενη συνέχιση του πρότζεκτ με παράλληλο άξονα το νεαρό ηθοποιό Shia La Beouf.

O Σπήλμπεργκ, ως μάστορας της αφήγησης περιπετειωδών παραμυθιών, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσει τα τεχνικά του εργαλεία, προκειμένου να προσδώσει στην ιστορία του, επικό χαρακτήρα και πιο πλατιές διαστάσεις, προσφέροντας τελικά μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα και κρατιέται στο ύψος της μυθολογίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου