Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

LES TEMMINS (ΑΡΧΕΙΟ ATHENS24)

Ο Manu είναι ένας νεαρός επαρχιώτης μπον βιβέρ, που έρχεται στο Παρίσι για να ανακαλύψεις όλες τις πιθανές δυνατότητες διασκέδασης και εμπειριών που προσφέρει μια μεγαλούπολη. Η γνωριμία του με τον καλλιεργημένο μεσήλικα ομοφυλόφιλο γιατρό Adrien και μέσω αυτού με τον σεξουαλικά «παμφάγο» αστυνομικό Mehdi θα αποτελέσει την αφετηρία ενός ιδιότυπου ερωτικού μπερδέματος.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του Mehdi, μια συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων, ονόματι Sarah, αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της, βυθίζεται σε μια μελαγχολία που έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην ερωτική όσο και την επαγγελματική της ζωή.

Ο Techine τοποθετεί χρονολογικά το δράμα του «Les Temoins» σε μια εποχή ιδιαίτερα φορτισμένη, όπως ήταν οι αρχές της δεκαετίας του 80, όπου κάνει την εμφάνισή του ένας άγνωστος ιός, το AIDS, που υπόσχεται να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που η ανθρωπότητα αντιλαμβανόταν τις σχέσεις και τον έρωτα.

Μελετώντας τις διαπροσωπικές σχέσεις εκείνης της περιόδου, κατά την οποία κλείνει ολοκληρωτικά ο κύκλος της σεξουαλικής απελευθέρωσης και ανοίγει εκείνος της αποστειρωμένης σεξουαλικότητας ο σκηνοθέτης εμπλέκει προκλητικά τις ζωές πέντε ετερόκλητων χαρακτήρων με βασικό πυλώνα της προσέγγισής του την παντοδυναμία της γενετήσιας ορμής σε συνδυασμό με την απεγνωσμένη αναζήτηση της συναισθηματικής κάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου