Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΥ (ΒΙΒΛΙΟ-ΕΥΑ ΟΜΗΡΟΛΗ)

Η Αρχή του Ταυτόσημου της Κβαντικής αναφέρει ότι δύο άτομα, για παράδειγμα χρυσού, είναι ίδια κι απαράλλαχτα παντού.

Η συγγραφέας του μυθιστορήματος "Η Αρχή του Ταυτόσημου" Εύα Ομηρόλη, αναρωτιέται αν το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και σε δύο ανθρώπους. Να είναι δηλαδή ίδιοι και απαράλλαχτοι.

Τις πολύ ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις της μπορείτε να τις μάθετε διαβάζοντας την ιστορία δύο νεαρών που συναντιούνται σε μια αποξενωμένη και αλλοτριωμένη πόλη για να ανακαλύψουν ο ένας μέσα από τα μάτια του άλλου, τον αλτρουισμό, την ανάγκη για προσφορά και συμμετοχή, την αγάπη, αλλά κυρίως τον έρωτα των ψυχών που καταφέρνουν να επικοινωνήσουν βαθιά.

Εκείνος, ο Αλέξανδρος Απέργης, πρωτοετής φοιτητής της Φυσικής, με οδηγό τη γνώση και την μεθοδική προσπάθεια απόκτησής της, διεκδικεί, όπως άλλωστε και η ξεχωριστή, έξυπνη και ευπροσήγορη Αλίκη, μία υποτροφία για την σπουδές στην Αμερική, που θα διευρύνει τον κόσμο τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Η μοίρα όμως έχει γι αυτούς και κάποια επιπλέον σχέδια.

Ένα παιδάκι κλειδωμένο από τη γέννησή του σ ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, θα χρειαστεί την βοήθεια των δύο νεαρών που δεν θα σκεφτούν σε καμιά περίπτωση πως πρόκειται για ένα ξένο θέμα που δεν τους αφορά.

Καλογραμμένο, με πλούσιο λόγο και ευχάριστη αφήγηση, γεμάτο μικρά διαμαντάκια σοφίας και γνώσης, το νέο βιβλίο της Εύας Ομηρόλη (2006) διατρέχεται από αγάπη για τον συνάνθρωπο, τη γνώση και την ίδια τη λογοτεχνία.

Ήρωες ενδιαφέροντες, ιδιαίτεροι άνθρωποι της καθημερινότητας με καθαρές ψυχές και αναλλοίωτα βλέμματα, γίνονται φορείς σκέψεων και συλλογισμών για την φύση του ανθρώπου εντός της κοινωνίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από κάθε είδους συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου