Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΔΙΠΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ: Η ΝΕΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η ανατροπή των παραδοσιακών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων ενός καλού βιογραφικού είναι πια γεγονός. Μάλιστα, και καθώς πληθαίνουν καθημερινά οι επιχειρήσεις που απορρίπτουν δυνατά βιογραφικά έναντι λιγότερο «φορτωμένων», αποκρυσταλλώνεται και η διάθεση της αγοράς να επενδύσει σε φθηνή εργατική δύναμη παρά σε τεχνογνωσία.

Άρα, είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ να απορριφθεί το βιογραφικό κάποιου υποψήφιου για την πλήρωση μιας θέσης εργασίας, που υποδηλώνει ότι αυτός μπορεί να έχει κάποιες στοιχειώδεις απαιτήσεις, βάσει χρόνου προϋπηρεσίας και τυπικών προσόντων. Συνέπεια αυτής της αντίληψης, που αποτελεί επί της ουσίας την εξέλιξη της αναξιοκρατίας, είναι η εσκεμμένη χάλκευση των βιογραφικών, στη λογική της απόκρυψης, αυτή τη φορά. Κάτι που σημαίνει, πως οι υποψήφιοι πλέον αποκρύπτουν θετικά στοιχεία του εργασιακού τους βίου προκείμενου να προσληφθούν από κάποια επιχείρηση, διατηρώντας με λίγα λόγια «διπλά» βιογραφικά.

Στην πραγματικότητα οδεύουμε από την αναξιοκρατία του κομματισμού, σ αυτήν των χαμηλών απαιτήσεων, με συνέπεια, οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να εξακολουθούν να περιπλανώνται αμήχανες και απομονωμένες στο περιθώριο των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου