Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

THE GHOST WRITER


Ο θάνατος ενός συγγραφέα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οδηγεί έναν συνάδελφό του, τον οποίο υποδύεται ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, στη θέση του, αναλαμβάνοντας να γράψει ως συγγραφέας-φάντασμα την αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Καθώς εντρυφά όμως πιο βαθιά στην υπόθεση ο νεαρός συγγραφέας αρχίζει να ξετυλίγει ένα κουβάρι από ψέματα, μισές αλήθειες και περίεργες σχέσεις διαπλοκής μεταξύ πολιτικής και μυστικών υπηρεσιών με φόντο συμφέροντα που προκύπτουν από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Το πολιτικό θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι φέρνει τη σφραγίδα ενός μεγάλου δημιουργού που βλέπει τα εκφραστικά του μέσα να τελειοποιούνται προϊόντος του χρόνου, σε βαθμό μάλιστα που να είναι αρκετά για να καλύψουν τις όποιες αδυναμίες στο κτίσιμο της σεναριακής δομής.

Μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το μπεστ σέλερ του Ρόμπερτ Χάρις, ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης παρακάμπτει τη αρνητική δημοσιότητα που του κληροδότησε η τραυματισμένη φήμη του και διευθύνει με μαεστρία ένα ενδιαφέρον καστ ηθοποιών, συνδυάζοντας την απαιτούμενη ίντριγκα με μυστηριώδη ατμόσφαιρα, βιτριολικό χιούμορ και σασπένς, σε επαρκείς δόσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου