Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις


Για τα οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό διαμαρτύρονται με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι.

Απεργία για σήμερα και αύριο έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, ενώ συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Σύνταγμα. Ενόψει της 48ωρης απεργίας, μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν χθες Τρίτη σε ολιγόλεπτη κατάληψη τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών της Πάτρας κατά τη μετάδοση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διάβασαν κείμενο με τα αιτήματά τους και απηύθυναν κάλεσμα για τη 48ωρη απεργία. Η συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Ανεκτέλεστα παρέμειναν στο λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας, που, παρότι κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, πραγματοποιούν σήμερα και αύριο τα μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - Στέφενσον.

Τα μέλη των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τους καταπέλτες των πλοίων που είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια, με αποτέλεσμα τα πλοία να μην αποπλεύσουν αλλά και να υπάρξουν μικρές αντεγκλήσεις με επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν. Στο λιμάνι εκτός από λιμενικούς, «παρών» είναι και η εισαγγελέας Πειραιά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα θέατρα, καθώς οι ηθοποιοί συμμετέχουν στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και οι γιατροί ζητούν την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επίσης ζητούν να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη νέα συλλογική σύμβαση. Όσον αφορά το θέμα των εφημεριών, είπαν ότι οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχίζονται όσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται, αλλά παραδέχθηκαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου ενώ σε αρκετά και του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα απεργήσουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι, για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου