Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΚΚΕ: Προαποφασισμένα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση


Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός ψεύδεται ασύστολα. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ήταν προαποφασισμένα. Τα είχε ψηφίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όπως και της ΝΔ στην ΕΕ εγκρίνοντας τη στρατηγική της Λισσαβόνας την οποία τώρα εκσυγχρονίζουν έως το 2020. Την κατεύθυνση των μέτρων είχαν εγκρίνει ήδη από το 1992 ψηφίζοντας τη συνθήκη του Μάαστριχ".

"Λένε ψέματα στο λαό. Την κρίση έφεραν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου και η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που τα υπηρετεί. Μονόδρομος για το λαό η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

Σε ότι αφορά την ανεργία το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για "επικίνδυνη και αδιέξοδη κοινή στρατηγική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη αύξηση της ανεργίας" και εκτιμά ότι "αντί να πάρουν μέτρα μείωσης της ανεργίας και προστασίας των ανέργων, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, απελευθερώνουν τις απολύσεις, γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, κλιμακώνουν τις ιδιωτικοποιήσεις".

Τέλος, ζητά από το λαό "μέτωπο αντεπίθεσης και ανατροπής για μέτρα προστασίας των ανέργων, για σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου