Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

The Other Guys


Στην πολύβουη Νέα Υόρκη του 2010, οι αστυνομικοί εξακολουθούν ακόμα να αναζητούν την ευκαιρία που θα τους αναδείξει στα μάτια των συναδέλφων τους και στην ιεραρχία του σώματος.

Δύο τέτοιοι λοιπόν ντετέκτιβ οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χοτζ θα κληθούν κάποια μέρα να αναλάβουν μια ορφανή υπόθεση, που κανένας από τους θεωρούμενους «σοβαρούς» ντετέκτιβ δεν καταδέχεται να καταπιαστεί.

Η παρακατιανή αυτή υπόθεση λοιπόν θα τους οδηγήσει στα πρόθυρα της αποκάλυψης ενός εγκλήματος ανυπολόγιστων διαστάσεων, ενώ οι ίδιοι πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν την ψυχραιμία και τις ικανότητες που απατούνται για να χειριστούν με επάρκεια την υπόθεση.

Αποτίνοντας τιμή στα action movies των αρχών της δεκαετίας του 90-ένα αρκετά φρέσκο και νεαρό τότε είδος ταινιών- το The Other Guys είναι μια ταινία που βασίζεται στην έντονη δράση και το χιούμορ που προκύπτει από καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από αφόρητη πιεστικότητα.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην ταινία του Adam McKay μοιάζουν απελευθερωμένοι από το άγχος των επιτακτικών οδηγιών ενός σκηνοθέτη, αποδίδοντας αβίαστα και με φυσικότητα ρόλους που συχνά έρχονται σε σύγκρουση με το στερεότυπο του αμερικανού μπάτσου, όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Όσο μάλιστα εξελίσσεται η πλοκή και κοπάζει ο φρενιτιώδης ρυθμός της ταινίας, αναδεικνύονται και μερικά όμορφα σουρεαλιστικά ενσταντανέ που άλλοτε λειτουργούν σπαρταριστά κι άλλοτε προκαλούν απλώς την έκπληξη του θεατή.

Οι άλλοι μπάτσοι λοιπόν, αυτοί που κατά την ελληνική απόδοση του τίτλου έρχονται από τον πάγκο, αποδεικνύονται αρχικά αργοί και δυσκίνητοι, μέχρι τελικά να κατανοήσουν την πραγματική φύση του φακέλου που έχουν αναλάβει και να πέσουν με τα μούτρα στην διαλεύκανση μιας υπόθεσης που δείχνει αρκετά διαφορετική από αυτό που πραγματικά είναι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:6,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου