Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Tamara Drewe



Ονομάζεται Tamara Drewe και είναι μια νεαρή, γοητευτική χρονογράφος της Indepentent που επιστρέφει στο γραφικό και ήσυχο Στόουνφιλντ για να επιδείξει με καμάρι την καινούργια της πλαστική μύτη και να επιθεωρήσει την περιουσία της προκειμένου να την βγάλει στο σφυρί. Εκεί, θα συναντήσει ξανά μετά από αρκετά χρόνια τον Andy έναν νεαρό κηπουρό που αναλαμβάνει να ανακαινίσει το σπίτι της Tamara, με το οποίο τον συνδέουν άλλωστε παιδικές μνήμες.

Μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω η Beth διευθύνει τη φάρμα Στόουνφιλντ, στην οποία βρίσκουν καταφύγιο επαγγελματίες και επίδοξοι συγγραφείς που αναζητούν την έμπνευση.

Σύζυγος της Beth, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, είναι εκπληκτική μαγείρισσα, αλλά και γενικά διάσημη για την νοικοκυροσύνη της, είναι ο επιτυχημένος εμπορικά συγγραφέας Nicolas Hardiment, ένας εθισμένος στην απιστία και το ψέμα λάτρης του ποδόγυρου.

Την ίδια ώρα, δύο νεαρές κοπέλες αναζητούν τρόπους για να πολεμήσουν την πλήξη τους, προκαλώντας με τα καμώματά τους μπλεξίματα που οδηγούν με σφοδρότητα, σ ένα συνολικό, αλλά αρκετά επώδυνο ξεκαθάρισμα των σχέσεων.

Πολύ ευχάριστη και αρκετά εύγλυπτη η νέα ταινία του Stephen Frears τοποθετημένη στην βρετανική επαρχία όπου ορισμένοι υποφέρουν από την αταραξία που επικρατεί, ενώ άλλοι την βρίσκουν εξαιρετικά ευεργετική.
Σε αναζήτηση της έμπνευσης: δημιουργικής, ερωτικής, συναισθηματικής, οι ήρωες του Frears, πολεμούν την πλήξη τους με τα γνωστά ανθρώπινα όπλα: παιδιάστικα τεχνάσματα, ερεθιστικές απιστίες, αυτονόητα μπλεξίματα και ήπιες ζηλοφθονίες, για να καταλήξουν τελικά στον κοινό τους παρανομαστή, αυτό που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί αναζητούν: λίγη αγάπη και προσοχή.
Κατάσπαρτο με φλεγματικό χιούμορ και ατάκες που σε στέλνουν για…διάβασμα, βασισμένο στo ομώνυμο Graphic Novel της Possy Simonds το τελευταίο έργο του Frears διαχωρίζει τις αιτίες της απιστίας σε ελλείψεις, συναισθηματικής και εγωιστικής φύσεως. Τελικά όμως, τόσο η ανάγκη επιβεβαίωσης όσο και εκείνη της συναισθηματικής κάλυψης αποδίδονται ξεκάθαρα στην στενότητα του χώρου και των οριζόντων που συναντούνται τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην απέραντη ύπαιθρο όταν οι άνθρωποι αρνούνται να ξεφύγουν από τα ασφαλή και αδιαπέραστα όρια της καθημερινής τους ρουτίνας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου