Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Sucker Punch


Η κληρονομιά που αφήνει σε μια νεαρή κοπέλα η μητέρα της, μπαίνει στο στόχαστρο του πατριού της, ο οποίος την κλείνει σε ψυχιατρείο προκειμένου να την ξεψαχνίσει ανενόχλητα.

Την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονται να κάνουν λοβοτομή στην έγκλειστη, εκείνη νιώθει την άμμο από την κλεψύδρα του χρόνου της να αδειάζει με τρομερή ταχύτητα και σπεύδει να κινητοποιήσει κάθε ικμάδα του εαυτού της για να αποκτήσει ξανά την ελευθερία της. Τελικά, η επέκταση του πραγματικού πεδίου δράσης που διαθέτει στον κόσμο της φαντασίας θα της δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο για να διεκδικήσει την ελευθερία της.

Ο Zack Snyder σκηνοθετεί ένα δικό του σενάριο και διανέμει τους ρόλους κλειδιά της ταινίας του σε μια ομάδα από ανερχόμενες σταρ του χόλιγουντ, προσπαθώντας να εξισορροπήσει με ακροβατικό τρόπο μερικές παράταιρες μεταξύ τους αφηγηματικές ενότητες.

Η ταινία φαντασίας του ανερχόμενου σκηνοθέτη αντιμετωπίστηκε με υπερβολική σκληρότητα από τη διεθνή κριτική, επειδή αποπειράθηκε να ενοποιήσει διαφορετικά επίπεδα αφηγηματικής δράσης χωρίς να αποκτήσει την απαιτούμενη συνοχή.

Θα ήταν άδικο, πάντως, να μην σημείωνε κάποιος ότι το Sucker Punch
διαθέτει και ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επινοήσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου