Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Mr. Popper's Penguins


Ένα από τα πιο κλασικά, παιδικά βιβλία του 20ου αιώνα το «Mr. Poppers Penguin’ s” των Richard και Florence Atwater το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1938 και έκτοτε αδιαλείπτως κοσμεί τις περισσότερες παιδικές βιβλιοθήκες του κόσμου μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Mark Waters με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey .

Το σενάριο εξιστορεί τις εμπειρίες του κ. Tom Popper, ο οποίος είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο διοικητικό στέλεχος, αλλά ταυτόχρονα και ένας άνθρωπος με αρκετά τραυματισμένη παιδική ηλικία, που υπέφερε από την διαρκή απουσία του πατέρα του σε εξερευνητικά και επιστημονικά ταξίδια.

Μια μέρα ο κ. Popper θα λάβει από τον πατέρα του ένα εντελώς ασυνήθιστο δώρο: ένα πακέτο με έξι ολοζώντανους ασπρόμαυρους πιγκουίνους.

Αρχικά, η παρουσία τους θα τον αιφνιδιάσει και θα προκαλέσει αταξία και χάος. Κατόπιν, όμως, και ενώ θα προσπαθεί να διαμορφώσει στο σπίτι του συνθήκες βιώσιμης διαβίωσης για τα χαριτωμένα πτηνά, και παράλληλα να βρει ένα τρόπο για να τα ξεφορτωθεί, θα δει την πρώην γυναίκα του και τα παιδιά τους να αποδέχονται την πρωτόγνωρη κατάσταση με έναν ενθουσιασμό που θα τους βοηθήσει τελικά να επαναπροσδιορίσουν τις ξεφτισμένες οικογενειακές αξίες.


Τρυφερή κωμωδία καταστάσεων για την ευεργετική επίδραση που ασκούν τα ζώα στους ανθρώπους, συγκατοικώντας μαζί τους μέσα σ ένα ασφυκτικά προγραμματισμένο και αυστηρά οριοθετημένο αστικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου