Κυριακή 11 Μαΐου 2014

The Amazing Spider-Man 2





Μετά από ένα ανήθικο στρατιωτικό πείραμα ο Rhino (Paul Giamatti) αποκτά υπερδυνάμεις. Την ίδια περίοδο ο Electro (Jamie Fox) έπειτα από ένα ατύχημα με ηλεκτρικά μεταλλαγμένα ηλεκτροφόρα χέλια εξοπλίζεται με εξωπραγματικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή τη φορά ο Peter Parker έχει  να διακπεραιώσει αυξημένες υποχρεώσεις στην αέναη μάχη κατά του χαοτικού εγκλήματος.

Ο νέος Spider Man του Marc Webb φαντάζει να είναι εντελώς απαλλαγμένος από την ειδική βαρύτητα και το ανθρώπινο βάθος του χάρτινου χαρακτήρα της Marvel για να εξυπηρετήσει μια νέα προσέγγιση του μύθου που ναι μεν απέχει πολύ από τον υπερήρωα που αγαπήσαμε, αλλά προσφέρει, για όσους ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, μια αρκετά πειστική  ψευδαίσθηση αλληλεπίδρασης.

Στα θετικά της ταινίας προσμετρώνται οι φιλότιμες ερμηνείες των Paul Giamatti και Jamie Fox, οι γρήγορες σκηνές μάχης και το ατακαδόρικο χιούμορ, τα οποία εγγυώνται στο θεατή πως θα περάσει ένα ευχάριστο δίωρο, ενώ στα αρνητικά, η ελαφρότητα των διαλόγων και η ξεκάθαρη αίσθηση που αποκομίζεις, μ όλα αυτά τα ανολοκλήρωτα και διασταυρούμενα μοτίβα, τους καταιγιστικούς ρυθμούς και την πληθώρα από αναλώσιμους χαρακτήρες ότι η ταινία απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις των video games παρά του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου