Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το χαμόγελο μιας καταθλιπτικής Τζοκόντα



Photo: Slacktivist

ΧρονογράφημαΚαι ξαφνικά, εντελώς ξαφνικά μάλιστα, το νεαρό ζευγάρι μοιάζει να πετάγεται έξω από ένα λήθαργο. Λες και το χτυπά ρεύμα, λες και αρπάζουν φωτιά οι καλαμιές γύρω από ένα βάλτο, και η πύρινη κόλαση τους απειλεί τόσο άμεσα να στυλώσουν τη σπονδυλική τους στήλη και να εφάψουν ερωτικά τα μάγουλά τους για να προστατευθούν. Η κοπέλα για να κρύψει το τρέμουλό της κάνει μια γκριμάτσα στρογγυλεύοντας τα χείλη της. Το αγόρι για να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση συνοφρυώνει τα φρύδια του και γεμίζει τα μάτια του αυτοπεποίθηση. Κάτω από το τραπέζι μπλέκονται το δεξί πόδι του ενός με το αριστερό του άλλου. Πριν από την πρώτη selfie απολαμβάνουν την ηρεμία .

Η φωτογραφία που βγάζουν αρχικά είναι αποτυχημένη και αναγκάζονται να την επαναλάβουν. Το αγόρι κάπως δυσανασχετεί επειδή από την πλευρά του έμεινε ικανοποιημένο. Αποδέχεται όμως ότι η κοινωνία των selfies είναι μάλλον μητριαρχική.  Η δεύτερη selfie ικανοποιεί πιο πολύ το κορίτσι. Η τρίτη δεν ικανοποιεί κανέναν από τους δύο. Η τέταρτη όμως μοιάζει μ ένα χρυσό συμβιβασμό, μιας και αναγκάζονται να κουνηθούν λίγο από τη θέση τους για να εντάξουν στο κάδρο λίγο περισσότερο φωτισμό. Παρότι δεν έμεινε ευχαριστημένος κανείς τους αποφασίζουν να ανεβάσουν την τελευταία και ενημερώνουν τους φίλους τους που βρίσκονται.
Tα like στην αρχή πέφτουν βροχή, μετά κάνουν μια κοιλιά, στο μισάωρο πάνω αρχίζουν ξανά να ανεβαίνουν για να ισοπεδωθούν μόλις κοντέψει η ώρα.

Τώρα, το αγόρι σηκώνεται για να χαιρετίσει ένα φίλο  που μόλις έχει μπει στην καφετέρια. Η κοπέλα τους ρίχνει κλεφτές ματιές ενώ παίρνει μια ακόμη δόση like. Σε λίγο το αγόρι πλησιάζει με το φίλο και τον συστήνει στην κοπέλα.
Τα αγόρια κάθονται στα αριστερά της κοπέλας και συνομιλούν. Η κοπέλα νιώθει περισσότερο παραμελημένη από τους φίλους της στο Facebook παρά από τους δυο τους. Σε λίγο υψώνει το κινητό της και τα δυο αγόρια παίρνουν θέση δεξιά της κι αριστερά της. Η κοπέλα κάνει μια γκριμάτσα στρογγυλεύοντας τα χείλη της, τα αγόρια χαμογελούν άγρια χωρίς να δείχνουν τα δόντια τους. Η κοπέλα ανεβάζει τη φωτογραφία κι αυτό που γίνεται με τα likes δεν έχει προηγούμενο. Ο αριθμός που συγκεντρώνουν είναι σχεδόν ο εικοσαπλάσιος από τις προηγούμενες φορές. Η κοπέλα δεν θα πει ποτέ στο δικό της ότι οι φίλοι της έχουν αποφανθεί σχετικά με το ποιον από τους δυο άνδρες προκρίνουν για να έχει στο πλευρό της, αλλά θα αισθανθεί λιγάκι ανακουφισμένη από το γεγονός ότι μάλλον αποδεικνύεται ότι αυτή δεν έχει καμιά ευθύνη για την, προγενέστερη αποκαρδιωτική ανταπόκριση του κοινού της. Ο φίλος δε της κοπέλας είναι να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί.
Ευτυχώς σε λίγο ο φίλος του έχει κανονίσει να φύγει. Το ζευγάρι ξέρει ότι όπου να ναι πρέπει να φύγει κι αυτό. Εκείνη βυθίζεται σε ένα κόσμο τυχοδιωκτικών ονειροπολήσεων. Την άλλη μέρα δουλεύει. Πως θα καταφέρει άραγε μετά από τέτοιο Hangover like και κοινοποιήσεων να συνέλθει για να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις του αφεντικού της;

Ευτυχώς όμως που έχει πειστεί ότι μάλλον προτιμάει τον δικό της από τον άλλο γιατί διαφορετικά τον άλλο θα τον ζήλευε πολύ, ενώ με τον δικό της μπορεί κάλλιστα να κάνει τα κουμάντα της. Ωστόσο, μέχρι να φύγουν από το μπαράκι δεν της είχε φύγει ούτε στιγμή από το μυαλό η ιδέα, ότι  θα μπορούσαν να είχαν κάνει με τον άλλο ως ζευγάρι μεγάλη θραύση στο Facebook .

Γι αυτά, βέβαια δεν θα πει λέξη στο δικό της. Επειδή ξέρει καλά ότι κάθε φορά που εκείνος νευριάζει για κάποιο λόγο, τη "νύφη" την πληρώνουν πάντα οι φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου