Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Εθνική συνεννόηση στη βάση ενδο-οικογενειακών μικρομνημονίων

Και οι δύο συνταξιούχοι, υποστηρίκτρια του ΝΑΙ ή μια, υποστηρίκτρια του ΟΧΙ η άλλη, πάνω από 60 χρόνια αδελφές και φίλες. Την εβδομάδα του δημοψηφίσματος όμως τσακώθηκαν πολύ άσχημα, υπερασπιζόμενη η καθεμιά την επιλογή της. Φυσικά, μιλάμε για γερό καυγά και όχι για απλή φιλονικία,  μιας και  αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και έβγαλαν η  μια εναντίον της άλλης απίστευτη  χολή και απωθημένα.
Χθες, τελικά, η υποστηρίκτρια του ΟΧΙ πήρε την πρωτοβουλία και σήκωσε το τηλέφωνο για να μιλήσει με την αδελφή της , γιατί ήθελε να της ζητήσει μερικά δανεικά ώστε να πληρώσει κάποιες άμεσες υποχρεώσεις της.
-Καλά, εσύ δεν έλεγες ότι σε 48 ώρες από την επικράτηση του ΟΧΙ θα γινόταν συμφωνία και θα άνοιγαν οι τράπεζες, ρώτησε η αδελφή του ΝΑΙ.
-Έτσι νόμιζα, που να ξέρω κι εγώ, απάντησε η αδελφή του ΟΧΙ
-Μόνο να με βρίζεις ξέρεις και να με λες γερμανοτσολιού είπε η αδελφή του ΝΑΙ.
-Ναι, αλλά κι εσύ με είπες αμεσοτσαμπαμάγκισα, είπε η αδελφή του ΟΧΙ.
-Γιατί δεν είσαι; επέμεινε η αδελφή του ΝΑΙ.
-Κοίταξε, είπε η αδελφή του ΟΧΙ. Εμείς οι αμεσοδημοκράτες πιστεύουμε σε μια κοινωνία της αυτονομίας…
-Της αυτονομίας έε; και τώρα θέλεις δανεικά;
-Α ρε αδελφή της λέει. Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη . Σκατά τα κάναμε όλοι, είπε η αδελφή του ΟΧΙ. Πες μου,  θα με βοηθήσεις, έχω ανάγκη...
-Θα σε βοηθήσω, αλλά θα κάνεις κι εσύ κάτι για μένα, είπε η αδελφή του ΝΑΙ.
-Ότι θέλεις απάντησε η αδελφή του ΟΧΙ.
-Δε θέλεις πρώτα να μάθεις τι; ρώτησε η αδελφή του ΝΑΙ
-Θα κάνω ότι θέλεις είπε η αδελφή του ΟΧΙ. Αρκεί να με βοηθήσεις, αδελφή, τώρα που έχω ανάγκη.
-Θα σε βοηθήσω και θα με βοηθήσεις είπε η αδελφή του ΝΑΙ.

Τελικά, να μη τα πολυλογώ,  η αδελφή του ΝΑΙ  δεσμεύθηκε να δώσει  στην αδελφή της του ΟΧΙ τα 130 ευρώ που χρειάστηκε για να βγει από την ανάγκη της, ενώ εκείνη από την πλευρά της όπως μαθαίνουμε δεσμεύθηκε να της τρίψει την πλάτη , να της βάψει τα μαλλιά, να της πλύνει τα χαλιά και τις κουρτίνες, να της καθαρίσει τα μπαλκόνια, να της σιδερώσει τα ασπρόρουχα και να της περάσει ένα διπλό χέρι με λαδομπογιά τα κάγκελα του  μπαλκονιού από την πλευρά της κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου