Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Το Σινικό Τείχος (The Great Wall)



Νέες Ταινίες: Η νέα ταινία του Ζανγκ Γιμού (Το Σινικό Τείχος), που είναι και η πρώτη 
του αγγλόφωνη, καταπιάνεται μ έναν διάσημο θρύλο της Κινέζικης παράδοσης.

Βρισκόμαστε γύρω στο 1000 μ.Χ., όταν δύο μισθοφόροι και κλέφτες, ο Γουίλιαμ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Ματ Ντέιμον και ο Τοβάρ (Πέντρο Πασκάλ), αναζητώντας μπαρούτι φτάνουν ως τις παρυφές του Σινικού Τείχους όπου και συλλαμβάνονται από το ανώνυμο τάγμα που φυλά την πύλη του.

Λίγες ώρες αργότερα, το Σινικό Τείχος, πρόκειται να δεχτεί επίθεση από εκατομμύρια  παντοδύναμα και πανέξυπνα πλάσματα, τα οποία καθοδηγούνται από την ανυπέρβλητη βασίλισσά τους.

Οι δύο τυχοδιώκτες θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους, καθώς η επιβίωσή τους αρχίζει να αποτελεί την άμεση προτεραιότητά τους.




Αξιοποιώντας ένα budget των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Γιμού κατάφερε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα θεαματικό παραμύθι, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες που του προσέφερε η αμερικανο-σινική σύμπραξη στην παραγωγή. Η ταινία, μπορεί να διαθέτει εκατοντάδες κομπάρσους, μεγάλη χρωματική παλέτα, δεξιοτεχνική σκηνοθεσία, και εντυπωσιακές χορογραφίες στη μάχη, είναι, όμως ρηχή και κενή περιεχομένου. Το σενάριο της νέας ταινίας του Γιμού είναι σχηματικό γεμάτο παραβολές και κοινότοπους φιλοσοφικούς στοχασμούς, αλλά ακόμα και το εικαστικό μέρος της τελικά δε σου αφήνει μία γεύση μεγαλείου. Όλα τα επιμέρους στοιχεία της μοιάζουν να θέλουν να εξυπηρετήσουν έναν και μόνο σκοπό: την αξιοποίηση των κινηματογραφικών μέσων για την ενίσχυση της πολιτιστικής επιρροής που επιδιώκει να ασκήσει, στο δυτικό κόσμο, η Κίνα.

Βαθμολογία: 2,5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου