Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Τρεις Αδελφές (Άντον Τσέχοφ) από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος



Οι ήρωες και οι ηρωίδες του Άντον Τσέχοφ κινούνται  γρηγορότερα από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει. Τα έχουν σχεδόν όλα εκτός φυσικά από εκείνα που ποθούν. Κι ώσπου να βρεθούν σε κάποια μορφή σύμπτωσης με τους συνήθως άξεστους, αμόρφωτους, ακατέργαστους,  συνανθρώπους τους, καταρρέουν κάτω από το αβάστακτο φορτίο  του παγωμένου  χρόνου. Ασφυκτιούν μακριά από τα όνειρά τους. Όνειρα μικρά, καθημερινά, ανέξοδα, μα τόσο μακρινά και δυσδιάκριτα  που μέχρι να τα πλησιάσουν εκείνα ξεθωριάζουν κι εξαφανίζονται.
Ξεφυσούν, βολοδέρνουν, ασφυκτιούν σ ένα στενάχωρο πλαίσιο.  Αγωνιούν για το περιβάλλον, για το μέλλον της ανθρωπότητας, ξεσπούν πάνω στον εαυτό τους , ερωτεύονται τους λάθος ανθρώπους και απορρίπτουν τον έρωτα εκείνων που τους ερωτεύονται . Θεωρώντας ότι το μόνο νόημα που έχει η ύπαρξή τους είναι να προετοιμάσει το έδαφος  για να ζήσουν  οι επόμενοι  μια καλύτερη ζωή , απευθύνονται με δέος και τρυφερότητα  προς το  μελλοντικό άνθρωπο, αναζητώντας μια θετική ετυμηγορία. Μια ταπεινή αναγνώριση για τη μεγάλη θυσία τους. Για την αδυναμία τους να διεκδικήσουν αυτά που ονειρεύονται.
Οι «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχοφ στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε σκηνοθεσία του Λιθουανού  σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου