Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

PERFECT STRANGER (ARXEIO )

Νέες ταινίες. Η Rο είναι μια αποφασιστική και φιλόδοξη μια ρεπόρτερ, που δεν διστάζει να εγκαταλείψει την "πεπατημένη" και να ακολουθήσει "πλάγιους δρόμους" προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δουλειά της.

Η άγρια δολοφονία της παιδικής της φίλης Grace, θα την συγκλονίσει και θα την οδηγήσει στα άδυτα μιας τεράστιας διαφημιστικής εταιρείας, στην οποία θα μπει, υποδυόμενη τη μαθητευομένη υπάλληλο, ακολουθώντας κάποιες ηχηρές ενδείξεις που "φωτογραφίζουν" ως δολοφόνο της άτυχης νεαρής κοπέλας τον κορυφαίο διαφημιστή της Νέας Υόρκης, Harisson Hill.

Αυτόν, με τον οποίο η Grace , αρχικά αντάλλασε "καυτά" μηνύματα, μέσω του διαδικτύου, στη συνέχεια σύναψε ερωτική σχέση και τέλος ανακάλυψε τα "τυχερά" που μπορούν να προκύψουν από μια τέτοια κατάσταση, με έναν εκβιασμό που έθετε σε κίνδυνο την οικογενειακή του ηρεμία.

Η ταινία του James Foley έχει ως κεντρικό της θέμα την καθηλωτική δύναμη του εκβιασμού και την θλιβερή αποσιώπηση ένοχων μυστικών προς επίτευξη κάποιου σκοπού, παράγοντες που σφραγίζουν τις σχέσεις μεταξύ αλλοτριωμένων ανθρώπων, παραδομένων στην "εικονική πραγματικότητα" .

Στο Ιντερνετ, όπου ο καθένας μπορεί να είναι όποιος θέλει, και να βρίσκεται όπου θέλει αλλά και παράλληλα, να ξεφεύγει από τις βασανιστικές του σκέψεις, τους κινδύνους και τις απορρίψεις της καθημερινής ζωής, οι ήρωες της ταινίας βρίσκουν ένα διάτρητο καταφύγιο, μια ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της επιθυμίας να είσαι και να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα.

Όλοι κρατούν στα χέρια τους ένα "κρυφό χαρτί" και ψάχνουν μόνο τον κατάλληλο χρόνο για να το χρησιμοποιήσουν και να θέσουν υπό την επιρροή τους κάποιον λιγότερο προνοητικό από εκείνους.

Αν και αρχικά, η συνύπαρξη στην μεγάλη οθόνη των Bruce Willis και Halle Berry , δημιούργησε κάποια φυσιολογική περιέργεια και σε αρκετούς, υψηλές προσδοκίες, βασισμένες κυρίως στην γοητεία που, εδώ και χρόνια οι δυο τους ασκούν στο κινηματογραφικό κοινό, η δραματική ταινία του James Folley δεν ικανοποιεί και αποδεικνύεται μονάχα μια καλοστημένη πασαρέλα για τα πλούσια κάλλη της ερωτικής της πρωταγωνίστριας με πλάνα που τονίζουν τη θηλυκότητά της αλλά δεν αναδεικνύουν τις υποκριτικές της δυνατότητες.

Από την άλλη πλευρά, ο Bruce Willis, ενσαρκώνει με τη γνωστή "υπόγεια ένταση", το εκτόπισμα και τη νωχελικότητα που τον διακρίνει, έναν ρόλο κομπάρσου πολυτελείας, που μοιάζει να μην έχει γραφτεί για τον ίδιο.

Ένα ρόλο που μοιάζει να του εμπιστεύτηκαν, για να τον ζωντανέψει με τις γοητευτικές εκφραστικές κοινοτοπίες του, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι για τους μεγάλους σταρ του εμπορικού κινηματογράφου η αυτοπεποίθηση πεθαίνει τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου