Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

WHAT HAPPENS IN VEGAS (ΑΡΧΕΙΟ Β)

Η Joy , μια πανέμορφη, φιλόδοξη και πετυχημένη γυναίκα, την οποία ενσαρκώνει η εντυπωσιακή Cameron Diaz, καταφέρνει-γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αισθάνεται συναισθήματα ανεπάρκειας απέναντι στον αγαπημένο της, έναν εργασιομανή τύπο, που εκπέμπει νωθρότητα, μετριότητα και απάθεια, κι οποίος όμως με τη σειρά του καταφέρνει κι αυτός το απραγματοποίητο: να χωρίσει, δηλαδή, μια κουκλάρα που τον γουστάρει σαν τρελή.

Σ αυτή την αλληλουχία «κατορθωμάτων» έρχεται να προστεθεί κι αυτό του νεαρού Jack, άλλο «φρουτάκι» κι αυτός, πριν ολοκληρωθεί το μοιραίο τζακ ποτ «κατορθωμάτων» που θα αλλάξει μια για πάντα τους συσχετισμούς στις ζωές τους.

Ο Jack λοιπόν καταφέρνει να απολυθεί από τον ίδιο του τον πατέρα και χωρίς να το πολυσκεφτεί αποφασίζει να πάει με τον χασοδίκη φίλο του για λίγες ημέρες στο Λας Βέγκας προκειμένου να περάσει λίγες στιγμές μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητάς , που, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν κατάφεραν και ποτέ να τον αγγίξουν ιδιαίτερα

Εκεί, συναντάει την Joy, που βρίσκεται στο Λας Βέγκας με τις ίδιες ακριβώς άγριες προθέσεις, κι η οποία πείθεται τελικά να αντιμετωπίσει την πρόκληση-πρόσκληση που της απευθύνει ο νεαρός γλεντζές, να περάσει μαζί του ένα βράδυ κραιπάλης.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της επιλογής θα είναι μάλλον απροσδόκητο αφού το ξημέρωμα, θα τους βρει παντρεμένους, πάμπλουτους και ποιος ξέρει τι άλλο, όταν καταφέρουν να θυμηθούν τι ακριβώς συνέβη την προηγούμενη νύχτα.

Τώρα, οι δυο τους, εκτός από την προσπάθεια του ενός να απαλλαγεί από την παρουσία του άλλου, έχουν να μοιράσουν κι ένα κερδισμένο ποσό, που κατά κάποιο τρόπο, τους ανήκει εξίσου.

Βασικός άξονας της ταινίας του Tom Vaughan είναι η ανέξοδη, άκοπη αναζήτηση νοήματος και το κυνήγι του εύκολου κέρδους σε αντιπαραβολή με τη μοιρασιά ως νόημα και στάση ζωής που αποφέρει τελικά πολλαπλά κέρδη και ουσιαστικούς καρπούς.

Ξεθυμασμένο χιούμορ, έλλειψη λογικής, προκλητικά χαλαρή αιτιολόγηση, υπερβολικά χοντροκομμένα γκαγκς, και ανούσιοι διάλογοι, που σου προκαλούν δυσφορία και αμηχανία, συμβάλλουν στην εμφανή έλλειψη ισορροπίας μεταξύ του χιουμοριστικού πρώτου και ρομαντικού δεύτερου μέρους της αδιάφορης ρομαντικής κωμωδίας καταστάσεων «What Happens in Vegas», που χαρακτηρίζεται συνολικά από άγνοια κινδύνου. Ο πειθαρχημένος, ωστόσο, ρυθμός που διατρέχει την ταινία, την καθιστά τόσο ευκολοχώνευτη, που δεν ταλαιπωρείσαι και τόσο φριχτά μέχρι να φτάσει στο τέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου